Teknoloji

Biz Avatar 3’ü beklerken Avatar 6 ve 7’nin planları da şimdiden yapılıyor…

Avatar filmi, 3D devrimini sinema salonlarına getiren ve dünya tarihinde 1 milyar dolar hasılat eşiğini aşan ilk film olan çok değerli bir yapımdı.

Geçtiğimiz günlerde beyazperdeye giren Avatar 2’nin ardından ünlü yönetmen, James Cameronşimdi üçüncü bölümü ve Avatar 3’ü çekmeye hazırlanıyor Yaklaşık 2 yıl sonra beyazperdeye gelecek.

Ancak Avatar serisi bununla da bitmeyecek gibi görünüyor. Sinema gelirleri, dijital gelirler, video oyunları ve ikramlarla dev bir fabrika gibi para basan Avatar serisinin altıncı ve yedinci bölümlerinin bile planlanmaya başlandığını duymak pek de şaşırtıcı değil. Aslında Cameron seriyi beş filmle bitirmeyi planlıyordu ancak Avatar’a olan ilgi bitmeyecek gibi görünüyor.

Tam beş Avatar filminin fazlasıyla yeterli olduğunu düşündüğünüz sırada James Cameron bir bomba daha attı. Saturn Ödülleri’nde konuşan Cameron, sonraki üç filmin yazılıp planlanmış olmasına rağmen serinin bundan sonra da devam edebileceğini açıkladı. Ve fikirlerini kağıda dökmeye başladı bile.

Cameron basına şunları söyledi: “Beşinci filmi tamamen yazdık ve altıncı ve yedinci filmlerle ilgili notlarım var ama muhtemelen o noktada bayrağı devredeceğim.” “Yani hayat ölümlü ve bizim de sınırlarımız var. Ama yaptığımız işten keyif alıyoruz.” “Bu işi seviyoruz. Harika insanlarla çalışıyoruz.”

Özetlemek gerekirse Cameron altıncı ve yedinci filmlerini hayatı boyunca çekemeyeceğini düşünüyor ya da en azından artık emekli olmak istiyor. Ancak kendisinden sonra dizinin nasıl devam etmesi gerektiğine dair direktiflerini de yazmayı unutmuyor.

Avatar 3’ün çekimleri devam ediyor

Bu arada Avatar 3’ün çekimleri de sürüyor. Cameron ve ekibi artık Avatar 3’ün Aralık 2025’te vizyona girmesi planlanıyor. Çekimin ortasındalar. Sonra 2029’daki Avatar 4’ün önünde dört yıllık bir boşluk olacak, ardından 2031’deki Avatar 5’in önünde iki yıl daha olacak. Cameron bu yıl 70 yaşına giriyor ve anlıyoruz ki 80’li yaşlarına kadar film yapabilirse ayrılmayacaktır. takımlar.

Avatar’ı da Star Trek ve Star Wars gibi yaşayan, ölümsüz bir dünyaya dönüştürmek istediğini görüyoruz: “Star Trek, Star Wars çocukluğumdan beri var olan ve gelişen dünyalar. Bunlar benim ilham kaynağımdı. Avatar hâlâ genç bir evren. Sadece iki filmimiz var.” “Şu anda üçüncü filmimizin yarısındayız. Zaman içinde Star Wars’la aynı kültürel etkiyi yaratmak için tüm kalbinizi ve enerjinizi buna koymalısınız.”

Böyle söylediğinde ne demek istediğini anlamaya başlıyorsun. Star Wars neredeyse 50 yıl sonra hala güçlü olmaya devam ediyor. Star Trek neredeyse 60 yaşında. İkisinin de filmleri, dizileri, çizgi romanları, kitapları var. Bu açıdan bakıldığında Avatar henüz 15 yaşında ve yalnızca iki salonu bulunuyor. Ayrıca ilk iki filmin her biri son derece başarılıydı. Diğer filmler ilk ikisinin yarısı kadar bile başarılı olsa projeye para yatıran tüm yapımcılar serinin mümkün olduğu kadar uzun süre devam etmesini isteyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Polatlı Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu