Yaşam

Konya Tarihine İz Bırakacak Yarışmada Ödüller Sahiplerini Buldu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihi dokusunu canlandırmak amacıyla düzenlediği “Konya Alaaddin Tepesi 2. Kılıçarslan Konağı ve Hafriyat Alanı Mimari Fikir Proje Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. Ödül töreni ve kolokyum, 1 Ağustos Salı günü saat 13.00’te Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Konya Alaaddin Tepesi 2. Kılıçarslan Konağı ve Hafriyat Alanı Mimari Fikir Proje Yarışması” kapsamında ödül töreni ve kolokyum düzenlenecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Alaaddin Tepesi, 2. Kılıçarslan Konağı ve ören yerinin korunması, tarihi ve kültürel geçmişin ön plana çıkarılması ve kent merkeziyle buluşturulması amacıyla düzenlediği yarışa Konya ve Türkiye’den mimarlar projeleriyle katıldı.

Konya tarihine iz bırakacak Alaaddin Tepe 2. Kılıçarslan Konağı ve Hafriyat Alanı Mimari Fikir Proje Yarışması’nda heyet üyelerinin değerlendirme aşamasının ardından dereceye giren eserler geçtiğimiz mart ayında kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Yarışmanın ödül töreni ve kolokyum (bilimsel toplantı) programı, 1 Ağustos Salı günü saat 13.00’te Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat Merkezi’nde ödüllü projelerin sunumlarıyla gerçekleştirilecek. Kolokyumda heyet üyeleri, katılımcıların sorularını yanıtlayacak ve ödül alan projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Sanatseverler yarışma ile ilgili detaylı bilgiye “kilicarslanyarisma.konya.bel.tr” adresinden ulaşabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
Polatlı Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu