Teknoloji

TOGG T10X’i Şarj Etmenin Maliyeti Ne Kadar?

Uzun zamandır beklediğimiz elektrikli otomobil TOGG, sonunda T10X modeliyle satışa çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca bu elektrikli arabayı şarj edebilmek için şarj üniteleri de kuruluyor. Peki, TOGG’un resmi şarj ağı Trugo’ya göre bu araçlar ne kadara mal olacak?

Bu açıklamaya göre Trugo’nun hem 180 kW/h hem de 300 kW/h şarj ünitelerinin fiyatları açıklandı. Kw/h başına 7,99 TL olacak.Bu bilgilere bakarak TOGG T10X’in kaç TL’ye mal olacağını hesaplayabiliriz.

Kısa menzilli TOGG T10X’in toplam ve kilometre başı fiyatı ne kadar?

kısa menzilli model 52.4 kw/h bataryası ile 314 km yol alabilmektedir. Uzun menzilli model ise 88,5 kW/h batarya ile 523 km menzile sahip. 1 kW/h’in 7,99 TL olduğunu bildiğimiz için kısa menzilli modeli Tam ücret 418,6 TL’dir.Görürüz.

Bu fiyatı kilometre başına hesapladığımızda 1.33 TL çıktı Görürüz. Elbette bu değer aracın kullanımına göre değişiklik gösterecektir. Çünkü aracın menzili 314 km, yolun eğimi, sürücünün kullanım tarzı gibi faktörlere göre artacak ya da azalacak. Bu da kilometre başına maliyete yansıyacaktır.

Uzun menzilli TOGG T10X’in toplam ve kilometre başı fiyatı ne kadar?

Aynı hesaplamaları uzun menzilli TOGG için yaptığımızda 88.5 kw/h pilin 707.1 TL ye tam dolu olduğunu görüyoruz. . Bu değeri 523 km menzile böldüğümüzde ise kilometre başına 1.35 TL olduğunu görüyoruz. Aslında ortadaki fiyat farkı yok denecek kadar az ama pil kapasitesi daha yüksek olan modelin kilometre başına biraz daha pahalıya mal olduğunu görüyoruz.

TOGG’un kendi şarj istasyonunda maliyeti bu şekilde. Sizce bu fiyatlar elektrikli arabaları içten yanmalı motorlardan daha mı avantajlı kılıyor? Fikirlerinizi yorum kısmına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Polatlı Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu